19. huhtikuuta 2012

Kärsineille jaloille

Minulla on työ, jossa joutuu liikkumaan paljon. Työpäivä kestää 6-8 tuntia ja taukoa ja ajomatkoja lukuunottamatta kävelemään joutuu koko ajan. Jalat joutuvat melko koville ja siksi minulle onkin ensiarvoisen tärkeää hoitaa jalkoja hyvin. Kovettumia arvatenkin tulee, mutta ei kovin pahoja, koska huolehdin kosteutuksesta päivittäin. Laitan joka yöksi reilusti kosteusvoidetta jalkoihin ja villasukat siihen päälle. Sillä keinolla jalat pysyvät kunnossa. Välillä myös kuorin jalat vartalokuorinnalla tai jokin aikaa sitten ostamallani jalkakuorinnalla.

Viikonloppuisin kun on enemmän aikaa, hemmottelen jalkojani jalkakylvyllä. Meillä on sellainen miljoona vuotta vanha jalkakylpylaite, joka hieroo, mutta sitä en uskalla käyttää. Se on niin vanha, että varmaan räjähtäisi jos sen käynnistäisi. Se kuitenkin on ilman sähköä todella kätevä paikka jalkakylvylle, muita sopivia astioita en omista.


Jalkojani pääsee hellimään tämä kaksikko, aina sen mukaan kumpaa haluan käyttää milloinkin.

  Ava Jalkasuola on poistomyynnistä löydetty. Hintaa sillä oli 3 euroa, mikä mielestäni on todella edullinen. Netistä tutkailin muita jalkasuoloja ja niistä suurin osa näytti maksavan vähintään 4 euroa/400g ja tässä purkissa tavaraa on kuitenkin huimat 850g. Suola tuoksuu ihanan raikkaalta, vähän samalta kuin sellaiset pillerimäiset aniskarkit joita oli joskus 15v sitten ainakin. Nyt en ole niitä nähnyt missään. Nykyajan vastine tuoksulle voisi olla jokin mieto pyykinpesuaine.
  Suola on todella riittoisaa, koska yhdellä kertaa laitetaan 1-2 ruokalusikallista 4 litraan vettä. Suola liukenee veteen käytännössä heti ja tekee vedestä samean, mutta kylvyn loppuvaiheessa vesi kirkastuu. Jalkoja liotetaan vedessä 10 minuuttia ja kylvyn jälkeen jalat ovat ihanan pehmeät ja sileät. Tätä voisin ostaa uudelleenkin, mutta tuskin ihan hetkeen tarvitsee. Suolaa laitetaan niin vähän veteen, että minun käyttötahdillani tämä kestää vaikka kuinka pitkään.   Oriflamen Feet Up Relaxing Foot Bathin sain ilmaistuotteena. Tuoksuna on Laventeli ja Eukalyptus. Joku saattoi aikaisemmin huomata, että en ollenkaan pidä laventelin tuoksusta eikä se eukalyptuskaan nyt suosikkeja ole. Pidän enemmän tyttömäisistä tuoksuista. Pullosta nuuhkaistessa eukalyptus tuoksuu todella vahvasti ja peittää laventelin kokonaan alleen. Annoin kuitenkin tälle mahdollisuuden.
   Laventelin luvataan viilentävän ja eukalyptuksen pehmittävän lopputuloksen ollessa rentouttava. Tuotetta lisätään korkillinen vadilliseen vettä ja jalkoja liotetaan 10-15min. Kylvyn aikana eukalyptuksen tuoksu oli edelleen todella vahva, mutta haihtui pikkuhiljaa. Jalat ottaessa pois kylvystä, tuoksu oli todella hyvä ja raikas. Yllätyin itsekin siitä kuinka tykkäsin tuoksusta. Ja jalat olivat taas ihanan pehmeät ja mukavan tuntuiset ei vain ulkoisesti, vaan myös "sisäisesti". Jalat tuntuivat kevyemmiltä ja rentoutuneilta.
   Huono puoli on, että pullo on pieni, vain 150ml, joten kylpy ei kestä kovin pitkään. Hintaa yhdellä pullolla on normaalisti 8,90 euroa, tarjousten mukaan saa halvemmallakin. Tätä saatan joskus ostaa uudelleenkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti