19. huhtikuuta 2015

DIY Peililipasto

Youtubessa videoita katselevat tuskin ovat välttyneet näkemästä about jokaisella gurulla jonkinlaisia peililipastoja tai yöpöytiä. Niin kuin esimerkiksi That's Heartilla ja Jacklyn Hillillä. Minäkin halusin oman peililipaston, mutta löysin suomesta tasan yhden ja sekin tosi pieni. Ja hinta melkein 500 euroa. No way. Tosin tuttu sanoi nähneensä peilipintaisia Anttilassa aikaisemmin, mutta tuskinpa siellä niitä enää on.

Sängynpäädyn tapaan kysyin veljeltä osaisiko hän tehdä tuollaisen ja osasihan tietysti. Tosin lipasto täytyisi mieluiten löytää valmiina, koska hän ei sitä ehdi koulun takia tekemään alusta asti. Ensin piti siis löytää se lipasto ja tärkeintä siinä oli ainoastaan suhteellisen halpa hinta ja tasainen pinta, jotta se olisi helppo päällystää. Sellainen löytyikin Keskiseltä 50 eurolla, vähän liian matala siihen nähden mitä halusin, mutta sillä hinnalla ei voi valittaa kun leveys oli täydellinen.

Sen jälkeen se suurin ongelma eli peilipinta. Sellainen järjestyi eBaysta autojen päällystämiseen tarkoitetun kromiteipin muodossa hintaan 12 euroa per rulla. Suomestakin olisi saanut, mutta melkein kymmenkertaisella hinnalla, joten ei mene ihan mun budjettiin. Lipastoon meni kaksi rullaa, koska yhden rullan jälkeen kansi ja kaksi laatikkoa jäi vielä ilman.


Nupit löytyi ihan kotosuomesta, toki halvemmalla olisi varmaan saanut eBaysta, mutta en jaksanut odottaa. Sisustuskauppa Nostalgiasta valitsin kirkkaat kristallinupit ja ne pienemmät, koska en halunnut nuppien olevan huomion keskipisteenä. Niitä meni lipastoon kahdeksan eli taas oli sellainen viidenkympin paukku.


Sitten vain veli hommiin ja niin sain täydellisen peililipaston. Siihen vielä vähän tilpehööriä hopeisen kynttiläalustan päälle. Pari nättiä hajuvesipulloa, helminauha ja tekotimantteja. Niin ja avaimet, koska kaikkihan lähti siitä kun halusin lipaston eteiseen, että saan avainkulhon siihen...


Sopiva lamppu löytyi Minimanista 22 eurolla ja peili onkin roikkunut seinällä jo kolme vuotta kohta. Tykkään valaisimen kuviosta, koska kaupungin siluetti on tehty niin, että liikkuessa näyttäisi kuin aurinko heijastaisi pilvenpiirtäjien seinistä. Välke on aikamoinen.

Kustannukset(ilman työn hintaa)
Lipasto 50€
Kromiteippi 24€
Kristallinupit 56€
Yhteensä 130€


Tykkään lipastosta kovasti ja peilipintaisena se tuo eteiseen lisävaloa. Eteinen on asuntoni pimein huone jos ei ikkunatonta kylppäriä lasketa. Kynttilän tilalle lipaston päälle ehkä vielä hankin jonkinlaisen kukkamaljakon ja siihen tekokukkia, jos se vähän tasoittaisi peilin ja lipaston väliin jäävää rakoa. En millään viitsisi alkaa laskemaan peiliä alaspäin. Kokeilin lipaston päälle myös olohuoneessa majaillutta maljakkoa, mutta se on ehkä vähän liian korkea. Mutta pitää katsoa mitä siihen keksii.

10 kommenttia:

 1. Aivan ihana!
  Olen ihastellut YouTuben lipastoja pidempään ja toivonut sellaista myös itselle. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 2. Onpa hauska idea ja todella hieno lopputulos. :)

  VastaaPoista
 3. Mä oon kanssa himoinnut peililipastoa, tosta tuli aivan ihana ♡

  VastaaPoista
 4. Mikä myyjä eBayssa ja millä hakusanalla hait? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostamani olivat noita ja myyjä on hyvin luotettava, sekä toimittaa nopeasti. Yhden kerrallaan jos tilaa niin ei jää tulliinkaan :) http://ebay.to/1O6J2II

   Myyjän muissa kohteissa on myös paljon muita kokoja kun hakee tuolla Silver Chrome Mirror Vinyl Wrap:illa, tuo oli omiin tarpeisiini sopivin koko.

   Poista
 5. Hei, kertoisitko vielä mistä löysit sen suomen ainoan 500e peililiapston? Kiitos etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, valitettavasti en etsinnöistä huolimatta enää löytänyt sitä sivustoa missä se oli eli yritys on mitä ilmeisemmin lopettanut. :(

   Poista