27. huhtikuuta 2015

Hiustenhoitorutiini


Tällä viikolla piti ilmestyä meikkipostauksia, mutta koska naapurit ovat pitäneet huolen siitä, etten nuku ja allergia on tehnyt silmistä herkät, jatkuvasti rähmäiset ja punoittavat, ei meikkikuvia pystynyt ottamaan suunnitellusti. Joten katsotaan sen sijaan miten hoidan hiuksiani. Hiusten värjäämisen jälkeen vaihdoin suunnilleen kaikki hiustenhoitotuotteet värjätyille hiuksille tarkoitettuihin. Kokosinkin kaikki tällä hetkellä käyttämäni tuotteet yhdeksi hiustenhoitorutiiniksi, joka perusrakenteiltaan pysyy aina samana, mutta tuotteet toki vaihtelevat aina jonkin loppuessa. Samalla saatte miniarviot useista tuotteista. Vaalennuksen jälkeen olen tällä kombolla saanut hiukset taas hoidettua nitisevän kuivista pehmeiksi ja sileiksi, joten voisin väittää rutiinia toimivaksi omille hiuksilleni.

Shampoo


Puhtaat hiukset ovat kaiken hiustenhoidon perusta mielestäni. Puhtaisiin hiuksiin hoitotuotteet imeytyvät parhaiten, joten hyvä shampoo on tärkeä. Shampoissa suosin silikonittomia vaihtoehtoja, koska olen huomannut, että pidemmässä käytössä silikoni alkaa kasautua tyveen ja aiheuttaa minulle hilsettä.


Anovia Head Candy Respect and Protect Colour Shampoo
Käytin aikaisemmin saman sarjan toisen shampoon, se tuoksui purkalta, josta on jo hävinnyt kaikki maku. Tiedättehän, sellaiselta jännältä. Pestessä se tuoksu maistui suussa asti. Mutta tämä taas tuoksuu aivan taivaalliselta. Ihan joltain tutti frutilta, hedelmäisen makealta karkkituoksulta. Tuoksu on lisäksi voimakas ja se leviää koko kylppäriin. Pesutehot ovat harmi vain heikot eli tyvi jää lättänäksi ja rasvaiseksi.

Cutrin Color Boost Shampoo
LivBoxista tulleen näytteen olen ottanut mukaan lyhyille reissuille. En tosin pidä siitä kauheasti. Shampoota tarvitsee paljon, jotta se riittää koko päähän ja se tuoksuu oudolta. En oikein osaa kuvailla tuoksua, mutta tuoksu on voimakas. Tuoksun sietäisi, jos shampoo muuten olisi hyvä, mutta ei ole. Se jättää hiukset likaisen tuntuisiksi ja näköisiksi. Päältä ihan lättänäksi. Toki värjättyjen hiusten shampoo ei saa olla superpesevä, jotta väri säilyisi pidempään, mutta silti teho on olematon. Näistä kaikkein hoitavin, melkein tuntuu kuin hoitoainetta ei tarvitsisi ollenkaan.

Oriflame Nature Secrets Almond Oil & Strawberry Shampoo
Mantelin tuoksua inhoavana vähän epäröin käyttää shampoota, mutta se onneksi tuoksuu vain hyvin hyvin miedosti mansikalta. Mantelin tuoksua en siinä erota. Hiuksia pestessä tuoksua ei oikeastaan haista ollenkaan. Shampoo vaahtoaa runsaasti, joten sitä ei tarvitse mahdottoman paljon ja se pesee riittävän hyvin, muttei narskuvaksi. Hiukset ovat kuivuttuaan puhtaat ja ilmavat. Tähän asti kokeilemistani shampoista suosikkini.


Hoitoaine


Hoitoainekin näyttelee tärkeää osaa, koska se silottaa takut shampoopesun jälkeen. Vähemmän takkuja -> vähemmän katkeilevia hiuksia. Hoitoaineissa suosin silikonia sisältäviä, koska hiukseni vaativat sen. Silikonittomat jättävät latvat pörröisiksi, tosin eräs hiustenhoitosarja teki siihen poikkeuksen, mutta siitä lisää myöhemmin. Ihan sama vaikka silikoni vain "meikkaa" hiukset sileiksi, pääasia, että ne ovat sileät. Hoitoainetta ei tule hiusten tyven lähelle, joten sen silikoni ei aiheuta hilsettä.


Eveline Exclusive Hair Conditioner 8in1
Tästä oli jo juttua täällä ja nyt se viimein pääsi näyttämään kyntensä myös värjättyjen hiusten hoidossa. Edelleen ihan suosikkejani ja kauhulla odotan jo kun tuo loppuu. Pakko löytää lisää jostain.

Cutrin Color Boost Conditioner
Hoitoaine on saman sarjan shampoota pikkuisen parempi ja tuoksukin aavistuksen miedompi. Se silottaa hiukset kohtalaisesti, mutta parempiakin hoitoaineita olen käyttänyt. Hiusten kuivuttua ne ovat aavistuksen pörröiset. Sarja ei noussut ollenkaan suosikikseni, enkä tuhlaisi rahojani täysikokoisiin.


Naamio


Naamiolla hemmottelen hiuksia noin kerran viikossa tai useammin jos hiukset muuten ovat mahdottoman takkuuntuvat. Heti vaalennuksen jälkeen tein naamion useinkin. Yleensä annan naamion vaikuttaa hiuksissa noin tunnin. Pesen pikaisesti hiukset ja laitan naamion. Sen päälle suihkumyssy ja hengailen vaikka tietokoneella sen ajan. Usein laitan samaan aikaan myös kasvonaamion.


Oriflame Nature Secrets Almond Oil & Strawberry Hair Mask
Naamiossa on antioksidanttista ja väriä säilyttävää mansikkauutetta, manteliöljyä ja karitevoita, ihan kuten shampoossakin. Tuoksu on hirmu paljon voimakkaampi. Ihan mansikkajogurtilta näyttävän ja tuoksuvan naamion voisi melkein syödä purkista. Hoitotehoiltaan aivan mahtava, ehkä yksi parhaimpia naamioita, joita olen kokeillut, hoitaa hiukset unelmansileiksi ja pehmeiksi.


Biozell Color Mask Silver
Siitä olikin juuri juttua, joten en siitä laita sen enempää tähän. Mansikkanaamion ollessa viikoittainen hemmotteluhetki, Biozellia säästän erikoistilanteisiin kun haluan kirkastaa väriä.

Jätettävä hoitoaine


Suihkun jälkeen usein vielä laitan hiuksiin jonkinlaisen hoitoaineen. Monesti se laiskuuden johdosta voi unohtua, mutta yritän muistaa. Jätettävä hoitoaine silottelee viimeisetkin pörröisyydet, joita normihoitoaineen jäljiltä voi olla.


Oriflame HairX Colour Protect Leave-In Treatment for coloured hair
Totutuista suihkepulloista poiketen tämä on pumppupullossa oleva voidemainen hoitoaine. Suihkepulloista en niin kauheasti tykkää kun niitä suihkii vähän mihin sattuu. Voidemainen tuote on helppo kohdistaa juurikin latvoihin. Tuota neuvotaan käyttämään kahdesti viikossa, mutta olen kyllä käyttänyt useammin. Vaikuttavana aineena on mm. baobab-lehtiuutetta ja voide tuoksuu vähän sellaiselta markettishampoille tyypilliseltä makealta. Yksi pumppaus riittää koko latvoihin ja varoituksena, että se jättää hiukset pikkuisen rapsakan tönköiksi. Eli vain iltakäyttöön. Aamulla hiukset sitten ovatkin harjauksen jälkeen ilmavat ja pehmeät.

L'Oreal Elvital Extraordinary Oil
Vaaaaanha juttu täällä. Ostin silloin vahingossa värjättyjen hiusten öljyn, mutta tulihan se käyttöön viimein oikeaan tarkoitukseen. Koska tuo edellinen ei sovellu aamulla käytettäväksi, taltutan mahdolliset aamupörröisyydet öljyllä. Tai muuten vaan jos haluan hiuksista erityisen kiiltävät ja pehmoiset. Alkaa olla jo vähissä, joten pitäisi ostaa jokin uusi öljy/seerumi tilalle.

Ekstraa
Oriflame HairX Anti-Dandruff Scalp Treatment
Ennen yritin hillitä hiusteni rasvoittumista pesemällä niitä rasvoittuvien hiusten shampoilla. Mutta päänahkani ilmeisesti onkin rasvaisen sijaan kuiva, jota keho yrittää kosteuttaa puskemalla rasvaa. Nuo shampoot kuivattivat hiuksia entisestään, joten vaihdoin ne asian tajuttuani kosteuttavampiin(ennen hiusten värjäämistä). Hilsettä minulla ei ole, mutta hiusvesi kosteuttaa hiuspohjaa, joten ostin sen siksi. Ja se auttoikin jo muutamassa viikossa. Rasvaisuus on vähentynyt pikkuisen, ei merkittävästi, mutta vähän kuitenkin. Ja päätä ei enää kutita koko aikaa. Kerran laiskuuttani lopetin käytön pariksi viikoksi ja kutina palasi. Enää en sitä virhettä toista. Tässä muodossa sitä ei ole enää saatavilla, mutta uusittu tuote tässä.


Siinäpä hiustenhoitorutiinini pääpiirteittäin. Toki käytän lämpösuojia ja kuivashampoita sun muita muotoilutuotteita, mutta niitä en tähän postaukseen ympännyt, koska ne eivät varsinaisesti ole hiustenhoitoa. Kertokaa myös jos olette kiinnostuneita kuulemaan muista rutiineistani, kuten vaikka ihonhoito- tai kynsienhoitorutiinista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti