9. huhtikuuta 2015

Keväinen vesimelonijuoma

Siivosin tiistaina parveketta, kun oli kivan aurinkoinen päivä ja muutkin naapurit näyttivät olevan pihahommissa. Lisäksi Keskiseltä ostin yllättäen ruokapuodista pikkuisen rosmariinin, jonka aion yrittää nyt pitää hengissä ja halusin sille parvekkeella paikan. Yöt ovat vielä viileitä, joten ihan ympärivuorokautisesti pikkukasvi ei majaile siellä, mutta lämpöisinä päivinä. Urakan päätteeksi toki piti istuskella parvekkeella ja mikäs sen parempaa kuin raikas juoma siihen seuraksi.

Oriflame jakelee joskus kuvastoissaan alkoholillisia ja alkoholittomia drinkkiohjeita. Innostuin ostamaan Botanical Infusion juomajauheita ja niistä rentouttava rooibos ja kamomilla -juomajauhe on osana kuvaston reseptiä. Virkistävä keväinen juoma sopii vaikka vappupiknikille ja toki sitten ajallaan kesähelteille. Valmistuskin on yksinkertaista ja resepti on vähäkalorinen ja terveellinen.


Tarvitset
-Botanical Infusion Relaxing -juomajauhetta
-Vesimelonipaloja 300g
-Soodavettä(/kivennäisvettä)

Annos juomajauhetta(3g) sekoitetaan 100ml kuumaa vettä. Se laitetaan vartiksi jääkaappiin jäähtymään. Sen jälkeen sekaan lisätään 300g vesimelonipaloja. Ne voi pilkkoa ihan niin isoksi tai pieneksi kuin haluaa. Käytin martinilaseja tässä, joten tein aika pieniä paloja. Niiden annetaan olla jääkaapissa tunti.

Sen jälkeen lisätään soodavesi, tai minä käytin kyllä kivennäisvettä, koska soodavettä ei oikein missään myydä. Määrää ei kerrota, mutta sen voi varmaan laitella ihan oman maun mukaan. Itse lisäsin kokeilemalla; ensin vähän, maistoin ja sitten lisäsin jos oli tarpeen ja sitä rataa. Jos tulee liian laihaa, voi lisätä juomajauhetta. Tein juoman isoon kannuun, koska sitä tulee kuitenkin aika paljon ja kaadoin siitä sitten lasiin. Kivennäisvettä laitoin noin puoli litraa. Sitten vain parvekkeelle auringonpaisteeseen nauttimaan hyvän lehden parissa.


Juoma on hyvin raikas ja kevyt. Siinä yhdistyy juomajauheen mausteisuus vesimelonin hentoon makeuteen. Mainio booli alkoholittomaksi vaihtoehdoksi vaikka ensi kesän juhliin. Tosin juomajauheessa on paljon inuliinikuitua ja vesimeloni on diureetti, joten juomaa kannattaa nauttia hillitysti.Kukaanhan toki ei estä terästämästä juomaa pikkuisen jollain jos niin haluaa. Tai muuten muuttelemasta reseptiä. Vaikka vaihtamalla kivennäisveden makukivennäisveteen. Ajattelin myös kokeilla myöhemmin minkä makuista siitä tulisi tuon virkistävän juomajauheen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Oi, oiskohan tässä muuten hyvä idea alkumaljaks omaan valmistujaisjuhlaan.. :) En halua tarjota mitään alkoholipitosta, mutta joku alkujuoma ois kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ainakin kokeilla, olisi ainakin vähän erikoisempi alkumalja, jota ei joka juhlissa tule vastaan. :) Ja tässä on vielä hyvin aikaakin muokata reseptiä mieleisekseen tarvittaessa.

      Poista