24. maaliskuuta 2015

High End vs. Budjetti: Isadora Matte Chocolates vs. Flormar 07


Toivoitte arvontavastauksissa paljon tällaisia High End vs. Budjetti vertailuja eli vähän kalliimman hintaluokan tuotetta verrataan halvempaan vastaavaan. Aika täydellisen vertailukaksikon löysinkin omasta HG-luomiväripaletistani Flormarin Color Palette Eye Shadowsta sävyssä 07 ja pari kuukautta sitten ostamastani Isadoran Matte Chocolates -paletista. Keskenään ne ovat melko lailla toistensa dupeja.


Toki Isadora ei nyt aivan sieltä High End - Selektiivinen akselilta olekaan ainakaan minun mielestäni. Myydäänhän sitä marketeissa. Enemmänkin katsoisin sen olevan semiselektiivinen. Mutta Isadoran maksaessa sellaisen 25 euroa ja Flormarin 6 euroa, on hintaero kuitenkin merkittävä.

Vanhempi Flormar-palettini

Molemmat ovat sävyjen puolesta täydellisiä arkipaletteja ja Isadoran paletti taitaa olla yksi merkin suosituimmista vakiovalikoiman tuotteista. Molemmissa on laaja skaala eri ruskeita, joilla saa tehtyä eri tavoin yhdistelemällä kaikkea nudemeikistä ruskeaan smokyyn. Ainakin minä ruskeiden ystävänä olen viihtynyt Flormarin paletin parissa jo sen verran, että toisen samanlaisen olen käyttänyt lähes loppuun joidenkin sävyjen osalta ja kuvissa vielä neitseellisen koskemattomana esiintyy backup palettini.


PakkausMolemmat on pakattu vähän samantyyliseen mustaan pitkulaiseen palettiin, joka sujahtaa helposti meikkipussiin vaikka matkaa varten. Kalliimpana Isadoran paletti painaa myös jonkin verran enemmän ja tuntuu arvokkaammalta. Sen napitkin ovat pikkuisen isommat kooltaan, mutta yllättäen Flormar vetää pidemmän korren. Flormarissa luomiväriä on 9g ja Isadorassa vain 7,5g.

Flormarin paletissa on jokaiselle sävylle oma "ikkuna" josta helposti näkee mikä paletti on kyseessä. Minullakin kun on näitä eri sävyisiä paletteja kolme, joten se helpottaa kummasti kun ei tarvitse availla jokaista etsiessään sitä tiettyä palettia. Isadorassa kurkistusaukko on pienempi ja siitä näkee sävyt huonommin, mutta kyllä nekin siitä joten kuten erottaa.

Syy pienelle ikkunalle on paletin kannessa sijaitseva peili, joka henkilökohtaisesti on minulle turha. En käytä palettien peilejä koskaan ja tuo on vielä niin kapea, että siitä on vähän vaikea katsoa meikatessa. Ennemmin jättäisin peilin pois paletista ja siten hintakin olisi vähän halvempi. Flormarin paletissa ei peiliä ole.


Applikaattori


Flormarin paletissa tulee kaksipäinen vaahtomuoviapplikaattori. Se on näiden mattasävyjen kanssa tarpeen, koska pidettiin sitä miten vanhanaikaisena tahansa, pakkaan luomivärin aina ensin luomelle vaahtomuoviapplikaattorilla. Sillä etenkin nuo vaaleat saa intensiivisesti erottumaan. Sen jälkeen hoidan häivyttelyt siveltimellä. Tuo on laadullisesti myös hyvä, koska vaahtomuovi on kestänyt minulla koko toisen paletin käyttöajan murenematta.

Isadoran paletissa tulee samantyylinen vaahtomuoviapplikaattori, mutta toisessa päässä on pikkuinen sivellin. Se on ehkä vähän liiankin pieni, koska en oikein osaa keksiä sille mitään käyttötapaa. Ehkä ulkonurkan V:n sillä saisi muotoiltua tarkasti, mutta muuten sinäänsä turha sivellin.

SävytKuten kuvista näkyy, ovat sävyt hyvin samankaltaiset. Molemmissa on tarkalleen samanvärinen ihonsävyinen vaalea luomiväri, joka on erinomainen kulmaluulle ja tykkään käyttää sellaista myös tuomaan ihan silmän sisänurkkaan valoa.

Toisena on harmahtava, lähes taupe vaalea luomiväri. Isadorassa se on aavistuksen ruskeampi ja lämpimämpi ja Flormarissa enemmän kylmä harmaa.

Sitten on neutraali keskiruskea, jota olen tykännyt Flormarissa käyttää häivyttämiseen tai sellaisena, miksikä sitä nyt sanotaan... transition color. Tämä sävy on Isadorassa selvästi pikkuisen tummempi ja ruskeampi, Flormarissa jää vähän haaleaksi ja harmahtavaksi, mutta siten on helpompi häivytyssävynä.

Seuraava on suosikkini Flormarissa, lämmin keskiruskea, jota käytän yleensä koko liikkuvalle luomelle arkimeikissäni. Isadorassa tästä sävystä on tehty vielä pikkuisen lämpimämpi.

Viimeinen on harvemmin käyttämäni, todella tumma ruskea. Flormarissa en pidä siitä kauheasti, se on vähän liian mutainen ja sellainen samea ruskea. Isadorassa siitä on tehty tosi tumma suklaanruskea, joka tuo enemmän syvyyttä silmiin ulkonurkkaan levitettynä. Se vie suosikin paikan tässä erässä.

Laatu


Sävyt kuvassa ilman pohjustajaa.

Flormarin sävyt ovat hintaisekseen mielettömän hyvällä hinta-laatusuhteella varustettuja. Sävyt ovat samettisia ja pigmenttisiä, häivyttyvätkin hienosti noin mattasävyksi, matat ovat usein niin vaikeita häivyttää.

Isadoran paletissa sävyt ovat vielä pigmenttisempiä ja pigmentiltään suorastaan loistavia. Mutta niiden koostumus on sellainen vähän jauhoisempi, ei niin samettinen. Etenkin kaksi vaaleaa sävyä olivat pikkuisen sellaisia murumaisia. Flormariin verrattuna myös pikkuisen vaikeampia häivyttää, mutta häivytettävissä kuitenkin.


Kokonaisuutena en osaa valita selkeää suosikkia, molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Isadoran löytää nykyään ehkä helpommin, koska sitä voi tilata netistä ja sitä löytää ainakin Kickseistä. Flormar voi olla vaikeampi löytää, sitä myydään ainakin Tokmanneissa, mutta nämä paletit eivät enää ole "vakiovalikoimassa" vaan enää bongailee satunnaisia yksilöitä paikoissa, joissa paletit eivät ole menneet vielä loppuun asti kaupaksi. Jos Flormarin paletti osuu kohdalle, kannattaa se ehdottomasti ostaa mukaan vielä kun voi. Isadoran palettia voi harkita pidempään, koska se ei ole poistumassa varmaan aikoihin ja sitäkin voin suositella helppoa arkipalettia etsiville.

4 kommenttia:

 1. Olen koettanut etsiä jo vuosi sitten tuota Flormaria, mutta harmikseni en ole nähnyt sitä missään vaikka pari Tokmannia kiersin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ainakin on vielä kymmenkunta alekorissa noita paletteja eri väreissä ja samoin Jyväskylässä näin ainakin violetteja kun viimeksi kävin. Toivottavasti jostain löytyy vielä joskus :)

   Poista
 2. Onpa tosi samannäköiset paletit, viimeistä sävyä lukuunottamatta väreiltään toistensa kopiot. :D

  VastaaPoista
 3. Mulla on ollut nämä molemmat ja olen todennut, että Flormar pesee IsaDoran laadussa mennen tullen.

  VastaaPoista