13. maaliskuuta 2015

Vertailussa: Kuorivat putsarit


Olipas vaikea vääntää otsikko. Miksikä näitä kutsuisi? No kuitenkin, tällaiset Daily Scrubit ovat yksiä suosikki-ihonhoitotuotteitani. Rasvainen iho on aika tunkkainen usein illalla ja se tekisi mieli kuoria vaikka joka päivä. Normikuorinnat ovat kuitenkin päivittäin käytettynä liian rankkoja iholle, joten nämä Daily Scrubit ovat pelastus. Ne kuorivat ihosta raikkaan ja sileän tuntuisen, mutta kevyinä sopivat vaikka päivittäiseen käyttöön. Yleensä olen kuitenkin käyttänyt vain noin joka toinen päivä. Tosin kasvoharjojen kuvioihin ilmestymisen jälkeen harvemmin, koska se usein puhdistaa ihon riittävän sileäksi. Olen käytellyt aika monia erilaisia, pääasiassa Oriflamelta, joten tässä pikku vertailu niistä.

Jokaiseen on myös merkitty sisältääkö se polyetyleeniä eli niitä niin paljon mediassa myllytettyjä muovirakeita. Muita mahdollisia muoveja en ole huomioinut.

Neutrogena Visibly Clear Pore & Shine Daily ScrubLivBoxista tullut pikkuinen näyte oli mukanani pienillä reissuilla, kuten jouluna vanhempien luona ja Jyväskylän reissulla Passion-juhlassa. Suoraan sanottuna en tykännyt siitä. Tuoksu on ihan kiva ja raikas, mutta muuten voidemainen tuote on liian paksua, kuorivia rakeita on hirveän vähän ja ne ovat isoja, sekä melko raapivia. Huuhtelun jälkeen iho jäi tunkkaisen oloiseksi ja pinnalla oli sen tunteen aiheuttava liukkaan puoleinen kerros.

Sisältää muovirakeita: KylläOriflame Essentials Daily Scrub CleanserKaikista ihonhoitotuotteistani ehkä holy graileistä holy grailein, mutta jo lopetettu. Yhyy! Koostumukseltaan kuin hienointa hiekkaa olisi sekoitettu ohueen voiteeseen. Kuorii kasvoista unelmansileät, ollen samalla hellävarainen. Tuoksuu raikkaan puhtaalta. Täydellisyyttä.

Sisältää muovirakeita: KylläOriflame Essentials Scrub Wash GelNämä ovat ilmeisesti poistuneet valikoimasta, mutta alelehdissä näkyy niitä vielä aika ajoin ennen kuin varasto saadaan myytyä loppuun. Raikkaan aprikoosiselta tuoksuva geeli ei ole supersuosikkini, mutta hyvä kuitenkin ja meni paremman puutteessa kun tuo Daily Scrub Cleanser lopetettiin. Väriltään oranssista ja sisältää hirmu paljon hirmu pieniä, lähes silmin havaitsemattomia rakeita. Ne kuorivat hyvin ja hellävaraisesti raapimatta.

Sisältää muovirakeita: KylläOriflame Optimals Gentle Daily Face ScrubUusin tulokas, ei ole kauaakaan kun tämä lanseerattiin. Toivoin siitä korvaajaa tuolle toisena esitellylle, mutta ainesosat ovat vähän erilaiset ja tämä on lisäksi kuivalle iholle. Kuivan ihon tuotteena sen käyttö myös vähän epäilytti, koska sellaiset usein saavat ihoni riehaantumaan. Vielä Daily Scrub Cleanseriakin hienompia, lähes silmin havaitsemattomia, rakeita sisältävä kuorinta tuoksuu myös raikkaalta, mutta samalla hennon kukkaiselta. Rakeet ovat kuitenkin jo liian pieniä, niitä ei tunne iholla hieroessa. Paksu voide on myös vähän työläs levittää iholle, eikä kosteutustehokaan ole sellainen mitä tuote lupaa. Kasvoja kiristää käytön jälkeen vähän, ei niin paljon kuin muiden jälkeen, mutta vähän kuitenkin. Pienistä rakeista huolimatta iho tuntuu sileältä.

Sisältää muovirakeita: EiOriflame Love Nature Grape Exfoliating CleanserTämä tuli ilmaisena demona tai tilaajalahjana joskus ja en vakuuttunut sen ulkonäöstä ja laitoinkin sen myyntiin hetkeksi. Kunnes tulin toisiin ajatuksiin  ja halusin kokeilla sen jälkeen kun kuulin tuon sinisen loppuvan kokonaan. Sitä ennen ajattelin käyttäväni sinistä maailman tappiin asti. Tämä kuitenkin oli pettymys. Näistä kaikista putsarimaisin, koska aine on löysähköä ja meinaa valua sormien välistä. Pieniä rakeita on siellä täällä, mutta hyvin harvassa ja ne eivät kuori oikein ollenkaan. Joten en tykännyt, mutta putsarikäytössä varmaan menettelee. Myöskin ainoa joka pikkuisen vaahtoaa kasvoilla. Tuoksu oli arvatenkin viinirypäle ja siitä tykkäsin, etenkin kun viinirypäleen tuoksua tapaa kosmetiikkatuotteissa suhteellisen harvoin.

Sisältää muovirakeita: Kyllä


Onko teillä jotain suosikkeja vastaavista tuotteista tai onko jokin näistä tuttu?

6 kommenttia:

 1. Mä en uskalla enää ihoani raapia päivittäin tällaisilla (pintakuiva/herkkä/helposti ärsyyntyvä), vaikka näitä tosiaan on myynnissä. Silloin kun ihoni oli rasvoittuvampi parikymppisenä, lempparini oli Clarinsin Gentle Exfoliating Cleanser. Mun mies sen sijaan on näiden tuotteiden addikti ja käytössä taitaa tällä hetkellä olla Elizabeth Ardenin Prevage -sarjan anti-aging treatment boosting cleanser. Siinä on tosi hienoja ja paljon kuorivia partikkeleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä tutkailla noita jos kokeilisi sitten kun saan nämä käytettyä pois. Tarvitsen korvaajan tuolle siniselle, ainakin Elizabeth Arden kuulostaa lupaavalta. :)

   Poista
 2. Vähän jäi harmittamaan, että ainoastaa yks näistä tuotteista ei ollut Oriflamea. Esim. Garnierin 3+1 ois ollu kiva tässä vertailussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti tällä kertaa oli vain nämä testissä, en viitsi uusia ostaa vain vertailua varten, vaan käytän niitä mitä löytyy entuudestaan. En halua ostaa ja availla purkkeja kaappiin vanhenemaan, koska yksi tällainen kestää käytössä pitkään. Seuraavalla kerralla sitten eri tuotteet.

   Poista
 3. Minun ehdoton suosikki kuoriva putsari on Freemanin aprikoosi face scrub :)

  VastaaPoista