16. maaliskuuta 2015

S4 Plus Shampoo

Tilasin taannoin Echosline S4 Plus Shampoon Cosmeryasta. Merkillä on erilaisia shampoita merkittyinä kaikki noilla S-nimillä. Niitä oli ainakin S9 asti ja sitä pidemmälle en jaksanut etsiä kun alkoi menemään niin randomeiksi mitä pidemmälle pääsi numeroissa. S7 esimerkiksi oli suoristava shampoo. Tämä S4 plus on kuitenkin rasvaisille hiuksille.


Italiassa valmistettu shampoo lupaa säädellä talirauhasia, jolloin talintuotanto vähenisi. Lisäksi se rauhoittaa ja tasapainottaa hiuspohjan toimintoja, poistaa kutinan ja supistaa vielä huokosiakin. Syväpuhdistavana se lupaa puhdistaa hiukset täydellisesti. Aktiivisia tehoaineita ovat muun muassa koivu-uute, kaakao- ja oliiviöljy ja leväuutteet. Shampoo on lisäksi ainakin jonkinasteista luonnonkosmetiikkaa, koska Cosmerya myi sitä. Sieltä sitä ei tätä kirjoittaessa saanut ostettua, joten en voi tarkistaa ja nettisivut olivat vain italiaksi.

Omia hiuksiani en enää kovin usein pese tällaisilla rasvaisten hiusten shampoilla, koska tulin siihen johtopäätökseen jonkin aikaa sitten, että hiukseni rasvoittuvat nopeasti enemmänkin kuivuuden takia. Keho erittää talia kosteuttaakseen päänahkaa lisää ja rasvaisten hiusten shampoot pesevät sen talin pois. Nykyään käytän enemmän kosteuttavia shampoita ja lisäksi vielä hiusvesiä kosteuttamaan päänahkaa lisää. Ja se on tähän asti ainakin toiminut aika hyvin.


Pullo kuitenkin nökötti kaapissa, joten onhan se käytettävä pois. Shampoo ei ollut sieltä halvimmasta päästä yli 15 euron hinnallaan. Käytän nykyään enemmän hiustenmuotoilutuotteita, joiden poistamiseen kaikki perusshampoot eivät ihan riitä, joten otin tämän syväpuhdistukseen noin kerran viikossa käytettäväksi.

Shampoota pitäisi käyttää luultavasti useammin, että sen antamat lupaukset mahdollisesti täyttyisivät, tosin en ihan usko noita talirauhasten säätelyitä sun muita. Hiukset se kyllä todellakin pesee kunnolla. Luonnonkosmetiikkana se ei vaahtoa juuri ollenkaan, joten sain käyttää sitä suunnilleen tuplamäärän siihen nähden mitä käytän shampoota normaalisti. Vaikutusta tehostaakseen ohjeistettiin, että shampoon voi antaa vaikuttaa hetken aikaa ennen huuhtelua.


Shampoo huuhtoutui pois melko helposti, tosin huuhtelu tuntui inhottavalta. Shampoo oli pessyt hiukset niin natiseviksi, että tuntui kuin hiukset katkeaisivat käteen. Hiusten kuivuttua ne olivat todella ilmavat ja puhtaamman tuntuiset kuin aikoihin. Jokapäiväiseen käyttöön en sen takia voi suositella, koska pidemmän päälle noin voimakas pesu voi rasittaa hiuksia ja kuivattaa. Huolellisempaan syväpuhdistukseen kerran-pari viikossa taas sopii loistavasti.

Hoitoaine tämän jälkeen on must, koska kerran laiskuuksissani kiireisessä aamusuihkussa en laittanut hoitoainetta ja parin tunnin päästä niskavillat olivat aivan järjettömässä takussa. Hiukset olivat vain iso takkupallo niskasta ja sen selvittämiseen meni aikaa.

Yksi mainitsemisen arvoinen asia vielä on aika tymäkkä tuoksu. Voimakkaasti tuoksuva shampoo tuoksuu luonnokosmetiikalle tyypillisesti melko maanläheiseltä. Yrttiseltä ja hieman minttuiselta jollain erikoisella vivahteella, mitä en saa päähäni. En voi sanoa pitäväni tuoksusta, mutta kyllä sen kestää. Ja tuoksu on myös aika neutraali, joten uskoisin miestenkin suostuvan käyttämään shampoota ihan mielellään.

Yllätyin kuitenkin pesutehosta todella positiivisesti, luonnonkosmetiikan shampoot kun eivät aina ole niitä pesevimpiä synteettisten kemikaalien puuttuessa, joten jos olet etsinyt syväpuhdistavaa luonnonkosmetiikan shampoota, voin suositella kokeilemaan. Kuten mainitsin, Cosmerya ei enää myy tuotetta, mutta bongasin sitä ainakin Koru & Kauneus Verkkokaupasta ja maahantuojan sivuiltakin sitä näytti saavan tilattua uudessa pakkauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti