14. heinäkuuta 2012

Erikoisempi kosteusvoide

Oriflamen tilauspostaus vähän siirtyy, koska otin ja tulin kipeäksi. Kurkku olikin pari päivää kipeä ja nyt tuli kuume. Huuletkin on ihan hirveän näköiset kun alahuuleen tuli 2 sellaista tummanpunaista paukamaa eilen. Huulet olivat töissä niin älyttömän kuivat, että halkesivat ja tuli nuo paukamat sen jälkeen. Töissä ei tietenkään ollut huulirasvaa tai edes huulikiiltoa mukana.

Jotta blogi ei aivan hiljene niin laittelen tulemaan valmiiksi kirjoitettuja postauksia ja tässä ensimmäinen. Oriflamea sitten kun olen taas elävien kirjoissa ja jaksan kirjoittaa ja ottaa kuvat.

Kaikkihan olemme tottuneet siihen, että kosteusvoiteet ovat valkoisia, satunnaisesti myös muun värisiä, mutta pääosin valkoisia kaikki.

Ihmettelin pidempään kylpyhuoneen kaapissa ollutta pulloa, onko se käsidesiä vai saippuaa. Yhtenä päivänä oli aikaa paremmin tutkia mikä se on. Kyseessä oli JohnsonDiverseyn Soft Care Derm ja se olikin yllätykseksi hajusteeton ja väriaineeton kosteusvoide. Pumppupullo ja väri hämäsi luulemaan sitä saippuaksi tai käsidesiksi. En tiedä mistä tuo on meille tullut kun yleensä näitä käytetään vain sairaaloissa yms. laitoksissa käsitykseni mukaan.


Pakkohan sitä oli kokeillakin ja lopulta se jäi käyttöön kun oli niin mukavaa käyttää. Koostumus on vähän kuin löysää geeliä, ehkä vähän liiankin löysää kun se valuu aika helposti mihin sattuu. Toisaalta sen takia myös levittyvyys on huippuhyvä ja voide liukuu kuin itsestään tasaisesti iholle sitä levittäessä. Huonona puolena kyllä on, että värittömyys ei aivan säily, vaan tästä tulee vähän sellaista vaahtomaista kuten värillisillekin kosteusvoiteille joskus käy. Sekin kyllä siitä häviää sitten vähitellen kun voide imeytyy ja hieroo tarpeeksi.

Tästä ei ole todella kuivan ihon pelastajaksi, mutta sellaiseen pikakosteutukseen tämä on mainio. Hieman kuivat kädet saavat tarpeellisen kosteutuksen päiväkäytössä ja nopeasti imeytyvä voide on helppo ottaa ohimennen kädelle, hieroa nopeasti ihoon ja jatkaa hommia. Tästä ei jää rasvaista tunnetta iholle kuin hetkeksi, joten oiva vaihtoehto kiireiselle. Yleensä en käytä kosteusvoiteita koko vartalolle, mutta tätä oli kiva suihkun jälkeen laittaa koko vartaloon, koska se oli niin helppo levittää nopeasti eikä sen imeytymistä tarvinut odotella koko iltaa. Se ei myöskään tahmannut ihoa, joten vaatteet oli kiva pukea päälle.


Hajustamattomissakin voiteissa on usein sellainen perusvoiteen tuoksu, mutta tässä ei. Tämä on niin lähellä täysin tuoksutonta kuin varmaan on mahdollista olla. Ihan pieni miellyttävä tuoksu siinä on, mutta sen haistaa vain jos on nenä melkein ihossa kiinni. Tuoksu on vähän kuin tuoretta kurkkua haistaisi, mutta on siinä vähän jotain tuoreen mangon tapaista raikasta makeutta.

Voide on kehitetty herkälle iholle, joten se sopii käytännössä kaikille. Voide on myös hyvin öljymäinen, koska tämä on öljy vedessä -emulsio sekä sisältää ihon luonnollista kosteustekijää. Iholle se ei kuitenkaan jää öljymäiseksi vaan imeytyy täysin. Säännöllisen käytön luvataan estävän ihon ärtymistä sekä rauhoittavan rikkoontunutta ihoa.


Kesällä paksut värilliset voiteet tuntuvat helteellä vähän tunkkaisilta ja raskailta, siksi tämä on minulle ollut kesällä tosi kiva kosteuttaja kun tästä jää sellainen kevyt ja raikas tunne. Lisäksi hintakaan ei ole kovin kummoinen, puoli litraa maksaa vain noin 6 euroa.

Todella mukava ja virkistävä vaihtelu perinteisille kosteusvoiteille. Voisi ostaa uudestaankin vaikka ensi kesäksi niin saa saman kevyen tunteen silloinkin. Tämä pullo on niin iso, että minun käytössäni se kestää loppukesän ja varmaan vielä syksynkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti