22. joulukuuta 2014

Sweetie Pie

Lushin suihkujellyt ovat minulle tuttuja lähinnä vain parin vuoden takaa kun Ostolakossa-blogin Virve kuvaili niistä videoita ja kertoili miten niitä käytetään. Vasta hieman yli kuukausi sitten innostuin hankkimaan ihan oman hauskan hyytelöklöntin, joka Lushin tapaisesti on pakattu kivoilla, joskus vähän provosoivillakin, teksteillä varustettuun purkkiin.


Tummanpuhuva Sweetie Pie on kuin avaruus purkissa. Violetti, voimakkaasti tuoksuva glitterjelly. Halusin juuri tämän sen tuoksun takia. Lushin 10-vuotissynttäreiden kunniaksi luotu Sweetie Pie tuoksuu kirsikoilta ja kookokselta, höystettynä myös mustaherukalla. Tuoksu on todella voimakas ja tulvii nenään kun purkin avaa. Mutta tuoksu on hyvä, hedelmäisen makea, jokin karkki tuoksui tältä lapsena.


Jellyn käyttöön on varmaan niin monta eri tyyliä kuin on käyttäjiäkin. Sen voi käyttää palasaippuan tapaan hieromalla sitä kokonaisena iholle, murskata tai paloitella. Osa pyörittelee pesukukkaa suoraan purkissa, toiset käyttävät jellyä vain käsienpesuun hieraisemalla sitä märkiin käsiin. Jotkut hurjapäät laittavat sen jääkaappiin/pakastimeen hetkeksi, mutta näin talvella olen niin vilukissa, että palelen ihan tarpeeksi suihkun jälkeen ilmankin. Kesällä se voisi olla kivan viilentävä, pitää kokeilla jos nämä riittävät sinne asti. Sweetie Piella voi pestä hiuksetkin, mutta sitä en kokeillut, koska ainakin merkin suihkugeelit saivat hiuksista niin narskuvat, ettei edes hoitoaine pelastanut niitä sillä kertaa.


Parhaaksi tavaksi havaitsin kuitenkin paloitella sen pikku kuutioiksi. Nämä alempana olevassa kuvassa olevat ovat käytössä ehkä vähän turhan isoja, ne voisi vielä puolittaa, koska vaahdotuksen jälkeen vielä puolet on jäljellä. Niitä voi hieroa iholle käsinkin, mutta minulla palanen tippui aina kymmenen kertaa lattialle, niin että lopulta jo nauratti se pelleily.


Helpoiten suihkuhetken Sweetie Pien kanssa sai onnistumaan kun ottaa pesukukan, tunkee kuution sinne sisälle sellaiseen koloon, ettei se pääse tippumaan ja sitten vaahdottaa. Tuloksena on melkoisen paljon vaahtoa ja pesukukalla on helppo pestä vartalo, samalla kun kylpyhuone kietoutuu huumaavaan tuoksuun. Koin Sweetie Pien myös kosteuttavana, iho jäi pesun jäljiltä pehmeäksi ja kevyesti tuoksuvaksi, enkä kokenut tarvetta laittaa kosteusvoidetta normaalille iholleni. Kuivaihoiset voivat tarvita kosteutuksen tämän jälkeenkin.


Erityisen käteväksi olen havainnut suihkujellyn reissussa, koska suihkugeelejä matkoilla kuljettaessa aina on se pieni pelko, että ne leviää sinne laukkuun. Sweetie Pien pikkuinen purkki on kätevä ottaa mukaan tai pakata pikkukuutioita vieläkin pienempään pussiin/purkkiin/mihin nyt haluaakin. Näitä ei taideta laskea lentokoneessakaan nesteeksi, eli siellä uskoisin olevan myös ihan kätevä. Vaikken ole koskaan lentokoneessa ollutkaan, mutta eikös se rajoitus ole litra nestemäisiä tuotteita.

Kuutiot ovat myös siitä käteviä, että kun yksi kuutio menee yhdellä pesukerralla, niin voit laskeskella montako kertaa käyt matkalla suihkussa(esimerkiksi 3 päivän viikonloppumatkalle voi pakata 2-3 kuutiota) ja siten matkalla ei tarvitse raahata ylimääräistä. Menee kyllä nyt vähän niksipirkka-osastolle, mutta menköön. :D

100g purkki Sweetie Pieta maksaa sellaisen hieman yli 7 euroa täällä suomessa eli mistään kovin kalliista ei ole kyse. Toki se maksaa enemmän kuin jokin markettisuihkugeeli, mutta kuutioiden koosta riippuen tästä riittää vaikka miten pitkäksi aikaa. Laskin kuutiot, jotka omastani sain ja alun perin niitä oli 39, mutta koska puolitin ne vielä ylemmän kuvan oton jälkeen, niin siitähän tulee sitten 78 kuutiota. Eli 78 suihkukertaa. Toinen kokovaihtoehto on 240g purkki ja siitä vasta saakin mielettömän paljon kuutioita.

Tästä vaikka viime hetken joululahjavinkki Helsingin seudulla asuville :)

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä. Pakko tehdä joskus tilaus Lushille :)

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen, varmaan yksinänsä tosi liukas suihkussa, kun on märät kädet. Jääkö tuota glitteriä ihoonkin kiinni vai huuhtoutuuko suihkussa pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Glitter onneksi on niin pientä, etten ainakaan ole huomannut sitä iholla ja lattiallakaan ei sitä ole näkynyt eli kaikki huuhtoutuu kiltisti pois. :)

   Poista