14. joulukuuta 2014

Timanttituoksuja

Pidän aika harvoin julkkistuoksuista, poikkeuksena ovat lähinnä olleet Christina Aquileran tuoksut sekä Lady Gagan Fame. Mutta myös nämä kaksi Katy Perryn tuoksua. Erittäin kuvaukselliset timanttipullot olisivat tarjonneet kuvasaastetta loputtomiin. Kaunis muoto, upeat värit ja hienot yksityiskohdat ovat ilo silmälle.


Killer QueenEnsimmäisenä tuoksuna kissanmuotoisten Meow ja Purr -tuoksujen jälkeen lanseerattiin täyteläisen punainen Killer Queen. Siitä tuli aika hypetys blogeissa ja sorruin siihen mukaan hankkimalla tuoksun ennen viime joulua. Tuoksu kuuluu Floral Fruity Gourmand -kategoriaan ja alkutuoksu on hyvin täyteläisen makea ja hedelmäinen. Alkutuoksussa tuoksuvat luumu, bergamotti ja metsämarjat. Vähitellen tuoksu alkaa muuttua kukkaisemmaksi kun sambac jasmiini, frangipani ja kukonharja tulevat esiin. Lopulta tuoksu muuttuu taas makeampaan suuntaan hieman puisella vivahteella pohjatuoksun suklaakonvehdin, cashmeranin ja patsulin avulla.

Killer Queen on aika voimakas tuoksu ja moni mieltääkin sen iltatuoksuksi, mutta itse en moisia "tuoksusääntöjä" noudata, vaan käytän päivisinkin iltatuoksuja. Ainoastaan kaikkein voimakkaimmat jätän päivällä väliin, kuten Kenzon Flowerin. Tykkään makeista ja hedelmäisistä tuoksuista, joten Killer Queen on ollut juuri makuuni sopiva tuoksu. Tosin huonona päivänä sen kukkaisuus voi aiheuttaa päänsärkyä, olen jäljittänyt tuoksuissa jasmiinin päänsäryn laukaisijaksi. Killer Queenissa se on aika heikkona tuoksuna, joten useimpina päivinä kaikki menee hyvin. Harmiksi Killer Queen ei ihollani ole kovin pitkäkestoinen vaan haihtuu muutamassa tunnissa ja sitten vain pohjatuoksun havaitsee iholta, jos haistelee läheltä.

Royal RevolutionKiller Queenin jälkeen julkaistiin Killer Queen Oh So Sheer -tuoksu, jota en ole päässyt vielä tuoksuttelemaan, mutta kolmantena jalokivenä lanseerattiin sitten Killer Queen's Royal Revolution. Sitäkään en ollut varsinaisesti hankkimassa, mutta sitten bongasin lahjapakkauksen, jota ei voinut ohittaa. Ja hauskasti ostin sen varmaan aika tasan vuosi Killer Queenin jälkeen. Tuoksu, suihkugeeli ja kosteusvoide vain 26 euroa. Jo pelkkä tuoksu maksoi Sokoksella 34 euroa. Floral Fruity -kategorian tuoksussa kiinnostavana tekijänä oli naisten tuoksuissa harvemmin tavattava pohjatuoksun nahka.

Alkutuoksu on Killer Queeniin verrattuna makeampi ja karkkimaisempi, siitä pitää huolen granaattiomena ja freesia. Alkutuoksu on mielestäni vastustamattoman herkullinen. Killer Queenin tapaan tuoksu muuttuu vähitellen kukkaisemmaksi jasmiinin, appelsiininkukan ja santelin avulla, tässäkään tuoksussa jasmiini ei omaan nenääni onneksi näyttele pääosaa, vaan tuoksu säilyy raikkaan makeana ja appelsiininkukka tulee eniten esille. Se on harvinaista, koska yleensä en erota tuoksuissa appelsiininkukkaa. Pohjatuoksun vanilla orchid säilyttää kukkaisuuden, myskin pehmentäessä sitä. Ja se nahka tuo yhdessä oratuomen kanssa tuoksuun jännän vivahteen, jota en osaa oikein kuvailla.

Kokonaisuutena pidän tästä tuoksusta enemmän ja se sopii paremmin päiväkäyttöönkin. Tuoksu on hyvin makea, mutta ilman teiniviboja, koska tuoksu on makeudestaan huolimatta raikas ja tyylikäs. Tuoksu tuo mieleeni aurinkoiset kevättalven päivät ja uskoisinkin, että tämä tuoksu pääsee vasta keväällä aktiivisempaan käyttöön. Sydäntalvella pidän täyteläisemmistä ja raskaammista tuoksuista.


Molemmat tuoksut ovat hyvä lisä timanttipullokokoelmaani, johon kuului ennen noita jo yksi pullo.


Ehdoton joulutuoksu, Jeanne Arthesin Love Never Dies Gold, jonka hankin varmaan 5 vuotta sitten. Se on vähän voimakkaampi tuoksu, Oriental Floral -kategoriasta. Täyteläisen makea suklainen tuoksu. Haluaisin niin kovasti myös kolme muuta Love Never Dies -tuoksua, etenkin mustan pullon. Se on niin kaunis. Ehkä vielä jostain löydän niitä. Jeanne Arthesilla on monia muitakin mielenkiintoisia tuoksuja(ja ihania pulloja), joita on listattuna täällä.

2 kommenttia:

  1. Killer Queen on näistä ainoa, mikä itsellä. Se on julkkistuoksuksi tosi kiva. Tosi harmi, että jasmiini on päänsäryn laukaisin, se on tuoksuista ehdottamasti mun suosikkeja, tuoksuna tosiaan tosi kukkainen ja siten usein voimakas ja hallitseva.

    VastaaPoista
  2. Mä käytän niin vahvoja tuoksuja päivälläkin, että Katy Perryn tuoksut on mulle ihan päivätuoksuja, ne on musta todella helppoja vielä :D

    VastaaPoista